Vodka akcija

vodka-smirnoffPri enem izmed največjih ponudnikov alkoholnih pijač v Sloveniji, podjetju EKSKLUZIVNA DARILA d.o.o. iz Škofje vasi pri Celju, boste lahko na njihovi spletni strani https://www.rrselection.com/ našli res pestro paleto in ponudbo alkoholnih pijač. Med drugim boste seveda lahko kupili tudi vodko.

Trenutno se v kategoriji Vodka nahaja 26 različnih produktov. Najcenejša je vodka z imenom Kalinska za katero bo potrebno odšteti dobrih 12 evrov. Govorimo s steklenici, ki vsebuje 7 dcl vodke. V spodnjem cenovnem razredu najdemo vsem ljubiteljem vodke poznane blagovne znamke kot so Finlandia in Smirnoff. V višjem srednjem razredu so vodke v razponu od 40-50 evrov. Za najdražjo vodko v njihovi ponudbi Grey Goose bo potrebno odšteti 97€.

Vodka je brezbarvna alkoholna pijača, ki izvira iz vzhodne Evrope. Lahko bi rekli, da je vodka slovanskega izvora. Naziv prihaja iz ruske besede za vodo. V starih dokumentih so našli podatek, da je proizvodnja vodke v Rusiji potekala že konec 9. stoletja. Po nekaterih poljskih virih pa je vodka prvič pojavila na poljskem in sicer že stoletje prej kot v Rusiji. Poljska vodka se je imenovala ‘gorzalka’, in se je prvotno uporabljala kot zdravilo in v medicinske namene. V sredini 16. stoletja, je bila vodka razglašena kot nacionalna pijača v Poljski in Finski.

V začetku 18. stoletja je imelo le plemstvo pravice za žganjekuho. V naslednjih 50 letih se je razširila vrsta aromatizirane vodke. Pri zdelavi vodke so uporabljali najrazličnejše sestavine kot so: želod, janež, breza, ognjič, češnje, koper, ingver, lešniki, hren, brin, limona, mastika, meta, hrast, poper, meta, malina, žajbelj, šentjanževka.

Tipičen proizvodni proces priprave vodke je vključeval dvakratno destilacijo alkohola, redčenje z mlekom in ponovno destilacijo, dodajanje vode, da se doseže želeno jakost, in nato dodajanje arom pred četrto in zadnjo destilacijo. To ni bil poceni izdelek in v tistih časih še ni dosegel res množične proizvodnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.