Srebrni prstani

srebrni prstaniSrebrni prstani naj bi se po astrološkem verovanju nosili na kateremkoli prstu razen na kazalcu, ki je namenjen planetu Jupitru, katerega kovina je zlato. Dobro naj bi bilo, da srebro nosimo na naši dominantni roki. Če ženska nosi srebrn prstan na srednjem prstu to simbolizira stabilnost, moč in ravnotežje. Nošenje prstana na srednjem prstu naj bi prineslo tudi bogastvo. Vas zanimajo srebrni prstani?

Srebro

Srebro je izredno redka kovina. Nahaja se tudi v morski vodi, vendar ga je tam še manj kot na kopnem. Poznali so ga že v starem Egiptu. Egipčani so srebrne prstane podarili ženski, ki so ji hoteli izpovedati nesmrtno ljubezen. Prstane so kasneje malo predrugačeno uporabili Rimljani. Ti so že imeli nekakšen zaročni prstan, vendar ne toliko v romantičnem pomenu. S tem so žensko dejansko označili, da se je vedelo, da je oddana. Na irskem so kasneje imeli srebrne prstane v obliki dveh rok, ki oklepata okronano srce. Ta, velikokrat srebrn prstan je bil simbol prijateljstva in ljubezni.

Čistost in jasnost sta tisti vrlini, ki ju simbolizira srebro. Srebro predstavlja žensko energijo in občutljivost lune. Je nežno in elegantno.

Če je srebro čisto, ga je težko oblikovati, saj je zelo mehko. Zato je najboljša varianta za izdelovanje srebrnih prstanov srebro, ki je mešanica srebra in drugih kovin. Ta mešanica je izredno vzdržljiva, celo bolj kot zlato. Ker ni težka je idealna za izdelavo nakita. Zlatarji bodo vedno dali prednost zlitini zaradi lažjega obdelovanja in trdnosti.

Srebrn prstan, ki se nosi na desnem mezincu naj bi simboliziral profesionalnost. To velja tako za moške, kot za ženske. Prstan, ki se nosi na palcu predstavlja večno ljubezen. Včasih so ga tako nosile vdove.

Srebrn prstan naj bi preprečeval tesnobo in pomagal pri osredotočenosti. Obstajajo vrtljivi prstani, ki dokazano delujejo pomirjevalno in so odlični v boju proti tesnobi. Nošenje srebrnih prstanov bi naj po nekaterih raziskavah tudi pomagalo izboljšati artritis v rokah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.