Hiperbarična komora

hiperbaricna-komoraTerapije s kisikom se izvajajo v hiperbaričnih kisikovih komorah. Proizvajalci, ki izdelujejo hiperbarične komore se trudijo, da so kisikove komore zasnovane za preprosto upravljanje od zunaj in znotraj brez kakršne koli pomoči, da so hiperbarične komore udobne in tihe  ter varne in zanesljive za intenzivno uporabo. Proizvajalci kisikovih komor se osredotočajo tudi na preprosto uporabniško izkušnjo in interakcijo, ki bi vam pomagala pri uporabi hiperbarične komore in da bi lahko s pridom izkoriščali prednosti, ki jih  hiperbarične komore ponujajo pri terapijah s kisikom.

Človeško telo ne more živeti brez kisika, ki ga vdihavamo iz zraka. Lahko pa se zgodi, da v primeru, ko imate recimo pljučno bolezen ali kakšno drugo zdravstveno stanje, da kisika ne dobite dovolj v telo. Pomanjkanje kisika lahko pripelje do težav z dihanjem in povzroči težave s srcem, možgani ali z drugimi deli telesa. Pri takšnih stanjih vam lahko izdatno pomaga terapija s kisikom.

Pomembno je, da je v komori dovolj svetlobe, da nima uporabnik klavstrofobičnega občutka med njeno uporabo. Zaradi varnosti je pomembno, da imajo okna dvojno ali trojno debelino. Zaželjeno je, da je ležišče v komori udobno, da je prilagojeno notranji obliki komore, da je antialergijsko zaradi preprečevanja razvoja pršic in da je ortopedsko oblikovano. Nekatera ležišča v hiperbaričnih komorah vsebujejo tudi spominsko peno, da se uporabnik bolje počuti.

Namen hiperbarične kisikove komore je, da pomaga uporabnikom izkoriščanje zdravilnih učinkov, ki jih ima kisik. Med kisikovo terapijo, diha uporabnik, ki se nahaja v hiperbarični komori, čisti kisik, ki se nahaja pod veliko večjim tlakom kot je v naravi. Za hiperbarične komore, ki jih prodaja podjetje Oxyhelp.si  je značilno, da je bila oblikovna zasnova narejena na Japonskem, da uporabljajo komore napredno tehnologijo, da so preproste za uporabo. Za lastnike hiperbaričnih komor je pomembno tudi to, da imajo komore nizke stroške obratovanja in vzdrževanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.