Okrasni lonci

V kolikor želimo poskrbeti za optimalne pogoje za rast in razvoj rastlin, ki jih bomo imeli v okrasnih loncih za rože, moramo pred estetski vidik postaviti praktični, uporabni vidik. Okrasni lonec za rože mora biti prilagojen roži oziroma rastlini, ki bo rasla v njem. Pomembno je torej, da vemo katere rastline bodo rasle v okrasnih loncih in kakšne pogoje za rast zahtevajo. Ni pomembna samo velikost okrasnega lonca ampak tudi oblika. Od vrste rastlin je odvisno tudi ali potrebuje okrasni lonec drenažne luknje ali ne.

Ko kupujemo okrasni lonec imamo seveda v mislih kako bo izgledal v prostoru kamor ga bomo namestili ali bo usklajen z notranjo opremo in seveda ali nam bo všeč. Poleg estetskega vidika je potrebno vedeti ali iščemo lonec za notranje prostore ali za vrt. Prav tako moram vedeti tudi koliko okrasnih loncev potrebujemo. Večina kupcev izbere od enega do treh okrasnih loncev. V primeru, da želite bogato okrasiti stanovanje z rožami ali z njimi opremiti poslovne prostore pa boste seveda potrebovali veliko več okrasnih loncev za rože. Od števila loncev, ki ji boste kupili je odvisen seveda tudi končni strošek, ki ga boste odšteli za nakup okrasnih loncev.

Večina ljudi še vedno kupuje okrasne lonce po raznih vrtnarijah in večjih trgovskih centrih, kjer ponujajo opremo za dom in vrt. Iz leta v leto pa je tudi več spletnih trgovin, kjer je možno kupiti tako okrasne lonce, kot umetne rastline, zelene stene in tudi umetne novoletne jelke in smreke. Ena največjih slovenskih trgovin s tovrstno opremo je trgovina dekorativne-rastline.si.

Z okrasnimi lonci za rože se lahko tudi malce poigrate in jih naredite sami. V primeru da npr uporabite kakšno staro posodo ali sod, ki sta nekoliko že zarjavela lahko na vašem vrtu s takšnimi okrasnimi lonci ustvarite nekakšen rustikalen videz. Rja iz okrasnih loncev ne bo imela vpliva na zdravje vaših rastlin, bo pa dajala loncu vendar posebno teksturo in barvit ter naraven videz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.