Šport, zabava in Dolina Soče

Dolina Soče ponuja dogajanje za vse profile turistov; športnike, ljubitelje glasbe, umetnosti… Ob sotočju Soče in Tolminke se vsako leto odvijajo različni festivali. Poleg najbolj znanih glasbenih Metaldays in Punk rock holidays, se na isti lokaciji odvijata še Overjam in Sajeta. Na naslovu https://www.maya.si/sportni-turizem/ pa si lahko ogledate še pestro paleto športnih aktivnosti, ki jih ponuja dolina reke Soče v izvedbi podjetja Maya.

Ker pa je Dolina Soče predvsem outdoor destinacija in tekom vsega leta privablja športne navdušence; naj bo to z vodnimi športi (rafting, kajak, soteskanje), pohodništvom, plezanjem, kolesarjenjem itd., se tu razvijajo vedno tudi večji športni dogodki, ki še dodatno utrjujejo tržno znamko Dolina Soče.

Soča outdoor festival združuje različne športe. Dolina Soče ima prvi julijski vikend rezerviran za tekače in gorske kolesarje. Ob športnih dogodkih pa Dolina Soče ob sotočju Tolminke in Soče ohranja tudi glasbeni pridih; poleg športnih dogodkov je poskrbljeno tudi za glasbeno zabavo in lokalno tržnico.

Dolina Soče je postala pravi raj za tekače, saj se tu po nekaj letih zatišja ponovno odvija Bovec maraton. 42-kilometrski izziv je poln čudovitih razgledov. Ko se vam zazdi, da vam pojenjajo tekaške moči, se zazrete v krasne julijske vrhove ali pomirjajočo reko Sočo in hitro boste dobili novo tekaško energijo za osvajanje lepot, ki jih skriva Dolina Soče.

Športno uživanje v naravni lepotah pa ni namenjeno samo tekačem. Festival pohodništva Dolina Soče vsako jesen vabi ljubitelje pohodov in osvajanja gorskih vrhov. V času festivala so organizirani pohodi različnih zahtevnosti, med katerimi lahko uživate v spoznavanju vsega, kar ponuja Dolina Soče ali si ogledate razstave, muzeje in se izobražujete na predavanjih.

Ker so lepe stvari pogosto ovekovečene na filmskih platnih, Dolina Soče konec leta tudi temu posveti pozornost. Vsako leto namreč tukaj poteka BOFF – mednarodni festival filma, ki temelji na športu, naravi in ekologiji. Dolina Soče ni edina promocija, ki jo želi ustvariti festival, gre tudi za poudarjanje pomena zdravega življenja, športa in druženja v obliki filmov, predavanj, seminarjev, delavnic…

Dolina Soče je torej idealna izbira za outdoor navdušence. Od aktivnosti v naravi omogoča sproščanje ob druženju in filmih in izobraževanje v obliki različnih predavanj. Super ideja za izlet, kadarkoli v letu.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.