Zakaj je potreben nadzor strokovnjaka pri obrezovanju dreves?

erna obrezovanje drevesVelikokrat se kakšnega domačega opravila lotimo kar sami, mar ne? Pa vendar, koliko je takšnih opravil, za katere potrebujemo pomoč? In, če gre za obrezovanje dreves? Se odločite samostojno drevo obrezati ali pa se odločite za strokovnjaka? Vsekakor je pomembno, da je obrezovanje dreves urejeno s strani strokovnjakov (za strokovno obrezovanje dreves se obrnite na podjetje Erna d.o.o. ), ne samo, ker bodo hitreje vse uredili, pač pa tudi iz drugih razlogov. Namreč, mogoče se nam zdi, da gre za enostaven opravek, pa če se lotimo in samo razmislimo o tem, kako obrezovanje poteka, nam bo hitro jasno, da potrebujemo strokovno pomoč.

Seveda pomislimo na možnost poškodbe drevesa, česar ne želimo, saj drevo še naprej želimo na istem mestu. Sami pa mogoče nismo prepričani kam in kako zarezati, da drevesa ne prizadenemo. Potem, obstaja tudi možnost nepravilnega obrezovanja tako, da se nam zalomi in poškodujemo sami sebe. To je seveda zadnje, česar bi si želeli. Zakaj bi sploh tvegali, ko pa ni potrebno. Pa tudi, ali imamo na voljo vse ustrezne naprave in stroje, tudi znanje,  kako pravilno obrezati drevo? Najverjetneje smo pri razmišljanju ugotovili, da je resnično to naloga za strokovnjaka. Zakaj?

Prvi razloga, zakaj je pomembno, da je obrezovanje dreves pod nadzorom profesionalcev, je seveda, da se izognemo morebitni fizični poškodbi sebe ali drugih oseb. Zaščititi okolico pri obrezovanju, odpeljati kasnejše odpadke in počistiti ter ustrezno odlagati odpade, mogoče ni naša naloga. Potem, strokovnjaki bodo imeli prave in ustrezne stroje, s pomočjo katerih ne bodo nikakor škodovali drevesu in mu bodo pomagali do mladosti. Prav tako obvladajo tehnike obrezovanja, kar ne vključuje zgolj pravilnih metod obrezovanja, pač pa tudi pravilne metode plezanja, imajo dvigala, kasneje poskrbijo za odvoz, itd.

Vsekakor nimamo potrebe vse storiti sami in sploh, če nekaj zahteva veliko odgovornosti, je bolje, če delo prepustimo tistim, ki delujejo na tem področju. Ne glede na to, ali gre za obrezovanje ali pa kaj drugega. Za višinsko obrezovanje dreves kliknite tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.