Posteljnina za udoben spanec

posteljnina Slab spanec je eden največjih krivcev za slabo počutje in gotovo je ob pomanjkanju kakovostnega počitka vsakdo razdražen in nejevoljen. Prav zato je treba poskrbeti, da bo naša postelja takšna, da nam bo nudila kar največ udobja. Večina ljudi skuša za dober spanec poskrbeti tako, da kupi dobro posteljno dno z letvicami in kakovostno ležišče, pozabljamo pa, da je potrebna tudi primerna posteljnina. In kakšna posteljnina je najboljša? Za nakup posteljnine kliknite na http://www.dormeo.net/posteljnina/.


Posteljnina mora biti mehka in predvsem primerno topla. Če živite v stanovanju, ki je pozimi dobro ogrevano, ni nobene potrebe, da bi bila pozimi nujna debelejša posteljnina ali posteljnina, polnjena s puhom. Kadar spite v hladnem okolju, na primer tudi pozimi pri odprtem oknu, pa je treba pomisliti tudi na mraz. Ta seveda ne pomeni, da morate takoj poseči po puhu ali ovčji volni – na voljo je veliko umetnih materialov, ki vas bodo ravno tako izjemno greli (pomislite na spalne vreče, ki jih uporabljajo alpinisti).

Izjemno pomembno je vsekakor tudi to, da posteljnina »diha« oziroma deluje tako kot aktivno perilo za šport: greje, vendar odvaja vlago, kadar se potite. Ponoči se vsi potimo bolj kot podnevi, in zagotovo ni prijetno, če se zbudimo povsem prepoteni.

To seveda vodi še do zadnje lastnosti kakovostne posteljnine: biti mora pralna. Če želite, da bo vaša posteljnina čista in brez neprijetnega vonja zaradi poti, jo morate redno prati, to pa je možno le, če jo je dovoljeno prati v domačem pralnem stroju. V kolikor tega ne smete, je ena izmed rešitev tudi ta, da imate posteljnino vedno oblečeno v pralno prevleko (najbolje iz bombaža), pod odejo pa uporabljate tudi dodatno rjuho, ki jo lahko zamenjate še večkrat kot prevleko.
Pozornost velja nameniti tudi vzglavniku. Spanec je v veliki meri odvisen od tega, v kakšnem položaju najbolj pogosto spimo, ter ali imamo temu primeren vzglavnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.