Fitnes oprema, ki ne zavzame veliko prostora

fitnes opremaMarsikdo, ki se loti oblikovanja svojega telesa, pa naj gre za hujšanje ali za izboljšanje mišičnega tonusa, je mnenja, da je edina vadba, ki ne zahteva veliko denarja, tek. Vendar to ne drži – tudi drugih oblik vadbe se lahko lotimo zgolj z osnovnimi pripomočki, ki niso dragi. Fitnes oprema LiveActive, v katero se izplača investirati, je tista, ki ne terja niti veliko denarja niti veliko prostora, vaje za posamezne mišične skupine pa lahko izvajamo kadar koli in na omejenem prostoru. Zakaj?

Zato, ker lahko večino dela opravimo s tako imenovano vadbo z lastno težo. Med tovrstne pripomočke spadajo velike žoge za aerobiko, steperji, elastike in trakovi, kolebnice. Z njimi lahko opravimo prav vse, tako vaje za vzdržljivost kot vaje za krepitev posameznih mišic. Fitnes oprema te vrste je priporočljiva tudi za vsakega začetnika. Zakaj bi se namreč na začetku zagnali in investirali v drago, veliko ter zapleteno opremo, ko se nam lahko zgodi, da vadbe ne bomo vzeli dovolj resno oziroma že po nekaj dneh obupali?

Res je, volje ni mogoče kupiti, fitnes opremo, ki nas bo navdušila in nam dala motivacijo za delo, pa lahko. Poiščite torej preprost telovadni pripomoček in na spletu tudi vaje, ki jih lahko z njim izvajate. Pričnite z vadbo. Ko enkrat pridete do točke, ko vam ta ni več dovolj, pa kupite naslednjega. Tako boste postopoma gradili svojo »bazo« orodij od enostavnejših do bolj zapletenih in zahtevnih.
Kaj pa, če ne veste, kako začeti? Najprej poskusite z vajami, za katere ne potrebujete prav nič. Poskoki in počepi, tek na mestu in podobno se lahko izvajajo brez vsega. Ko boste ob vadbi spoznali, kaj vam je všeč in kaj ne, katere mišice so tiste, ki jih morate bolj krepiti oziroma kje so vaše šibke točke, pa bo prišla na vrsto fitnes oprema, ki je prava za določeno nalogo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.