Poslovna darila – kdaj jih podarimo?

trgovina-poslovna-darilaMed poslovnimi darili se naj ne bi podarjalo spodnje perilo, kar je res skrajno neprimerno in neokusno ter nakit, parfumi in osebna kozmetika, saj ima vsak prejemnik pri teh zadevah precej specifične okuse. Posebno pozornost pri obdarovanju velja nameniti temu kako, kdaj in kje podelimo poslovno darilo ali promocijsko darilo. Še posebej veliko pozornost velja nameniti embalaži v kateri je poslovno darilo, saj je ravno embalaža tista, ki predstavlja prvi stik obdarjenca z darilom. V kolikor potrebujete poslovna in promocijska darila, obiščite spletno trgovino RR Darila.

Vsekakor vam priporočamo, da vsako darilo skrbno zavijete ali ga daste pa vsaj v primerno darilno vrečko. Najbolje je zavijanje prepustiti nekomu, ki ta posel res obvlada. Slabo zavito darilo nam namreč ne more biti v ponos. Ženskam lahko ob kakšnih posebnih priložnostih polega darila podarimo tudi kakšno rožo. Z lepo zavitim poslovnim darilom pokažemo tudi spoštovanje do obdarjenca. Polega tega pa je odvijanje darila za vsakega obdarjenca nekaj posebnega in skrivnostnega saj je v pričakovanju tistega kar je prejel. V kolikor darilo ni zavito ali je zgolj v darilni vrečki, ni tistega čarobnega občutka odvijanja daril.

Poslovna darila večina podjetij podeli ob koncu leta. Le redka so podjetja, ki podeljujejo poslovna darila tudi ob drugih priložnostih. V zadnjih letih so še posebej cenjena darila domačih pridelovalcev hrane, od steklenic bučnega in oljčnega olja do raznoraznih suhomesnatih izdelkov do domačih zeliščnih čajev, sirupov, marmelad in piškotov. S tovrstnimi darili res težko zgrešimo pa še zelo veliko uporabno in praktično vrednost imajo, saj ji v domačem okolju z veseljem tudi preizkusimo.

V kolikor imamo poslovne partnerje v tujini, moramo poznati navade in običaje v državah kjer se nahajajo obdarjenci. Nepoznavanje njihovih vrednost in običajev nas lahko pro podeljevanju daril namreč spravi tudi v hude zadrege in težave. V nekaterih državah lahko darila visokih vrednosti spravijo prejemnike v težave in jih ponekod niti ne smejo prevzeti ampak jih morajo prepustiti podjetju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.