Inox pomivalna korita

inox-koritaPomivalno korito iz nerjavečega jekla sodi med najbolj priljubljeno vrsto pomivalnih korit in je na voljo v različnih izvedbah (dimenzijah in oblikah). Jekleni profil se nanaša na njegovo debelino. Višji kot je profil, tanjše je jeklo. Ne glede na profil so inox pomivalna korita sorazmerna lahka, trpežna in enostavna za čiščenje. Za zmanjšanje hrupa, ki ga povzroča uporaba pomivalnega korita (zvok vode, ko zadene korito), so za korito na voljo zvočno izolacijski premazi in blazinice. Pomivalna korita iz nerjavečega jekla sodijo med cenejša in najbolj razširjena kuhinjska korita, ki jih je možno kupiti v praktično vseh trgovinah s tehničnim blagom kot tudi v specializiranih spletnih trgovinah.

Zadnja leta so precej popularna tudi pomivalna korita iz granita. Granitna korita (več na: https://www.wereo.eu/sl/granitna-pomivalna-korita) so narejena s pršenjem granitne in akrilne mešanice na smolasto podlago. Rezultat takšnega postopka izdelave pomivalnih korit je umivalnik, ki je odporen na praske, madeže in višjo temperaturo.

Poznamo tudi korita, ki so narejena iz litega železa. Gre za zelo težke umivalnike, ki so izdelani iz trdnega litega železa in so prevlečeni s porcelansko emajlom. Litoželezni umivalniki ponujajo dolgotrajno obstojnost, imajo dobre zvočno-izolacijske lastnosti, veliko barvnih možnosti in toplotno odpornost do 1.000 stopinj Celzija. Enostavno jih je očistiti.

Kombinirani umivalniki oz. korita so izdelani iz mešanih materialov, običajno delcev kremena / granita, ki se kombinirajo z akrilnimi ali poliestrskimi smolami in tvorijo trdo površino. Granitni kompozitni umivalniki so odporni proti madežem, praskam in ostružkom, imajo dobre zvočne izolacijske lastnosti, na voljo so v različnih barvah.

Pomivalna korita iz porcelana so v bistvu korita iz lahkega jekla, ki so prevlečena s porcelanskim emajlom, s katerim se dobi gladka površina odporna na madeže in praske. Porcelanski pomivalniki so enostavni za namestitev z možnostmi dvojnega pritrditve. Odporni so na toploto do 1000 stopinj Celzija in imajo izolirano podlago za zmanjšanje hrupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.