Peskanje in peskalne komore

Peskanje se uporablja za čiščenje površin in njihovo pripravo za nadaljnjo obdelavo (kot so barvanje, prašno lakiranje, emajliranje, cinkanje …). Peskanje z jeklenimi sekanci se izvaja v peskalni komori. Peskalne komore za peskanje se uporabljajo predvsem za peskanje šasij tovornjakov, bagrov, viličarjev, prikolic, avtomobilov, trupov letal, jadrnic in drugih objektov različnih velikosti. Glede na velikost objekta, ki se peska, moramo poskrbeti tudi za ustrezno velikost peskalne komore.

Katera sredstva uporabljamo za peskanje?

Za peskanje se uporabljajo različna peskalna sredstva ali abrazivna sredstva. Podjetja, ki ponujajo storitve peskanja vam bodo seveda na podlagi njihovih izkušenj znala pravilno svetovati pri izbiri sredstev za peskanje. Pri peskanju objektov v peskalnih komorah s pomočjo peskalnih strojev se uporabljajo visokokakovostni materiali in najsodobnejše tehnologije, saj je želja podjetij, ki se ukvarjajo s peskanje, da zagotovijo najboljšo kakovost peskanja.  Poleg prijetnega oziroma še bolje rečeno gladkega videza površine objekta, ki se peska, je pomembno tudi, da se pri peskanju odstranijo morebitni površinski madeži in poškodbe ter poskrbi, da je material pred nadaljnjo uporabo ustrezno obdelan in zaščiten. Peskalna komora deluje običajno z uporabo peskalnih medijev kot so: jeklenih sekancev, korunda, steklenih kroglic, natrijevega bikarbonata in zdrobljenih orehovih lupin.

Peskanje uporabljamo na vseh predmetih in materialih, s katerih želimo odstraniti površinske ostanke korozije, stare barve, vidne sledi varjenja, oksidno plast, pa tudi če želimo spremeniti zunanji izgled površine (matiranje) ali obdelati površino za nadaljnjo obdelavo, kot je npr. barvanje, emajliranje ali cinkanje. Peskanje nerjavnega jekla, bakra, medenine, aluminija in kamna se izvaja v peskalni omari s posebno mešanico peskalnega medija kot je npr. kremenčev pesek. Ta vrsta peskanja je lahko primerna za ograje iz nerjavnega jekla, za tlačne posode, aluminijasta in kovinska platišča, aluminijaste dele motorja, medeninaste ograje, bakrene kipe, cerkvene zvonove, kamnite fontane. Poleg peskanja nudi podjetje za peskanje tudi popravilo poškodb in prašno lakiranje vaših objektov. Za peskanje in barvanje (prašno lakiranje) objektov lahko oddate povpraševanje tudi prek naše spletne strani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.