Francoščina – jezik, na katerega smo lahko ponosni

Govoriti in pisati v tujih jezikih ni kar tako, kajneda? Sploh pa, če govorimo in pišemo v francoščini. Francoščina je namreč jezik, ki se ga težko naučimo, ko pa ga enkrat obvladamo do te mere, da se v njem z lahkoto tudi sporazumevamo, potem smo nase lahko zelo ponosni. Vas zanima učenje francoščine? Kliknite na povezavo tečaj francoščine.

Je šola edini prostor za francoščino?
Če nemščina in angleščina, v zadnjem času pa tudi španščina, veljajo za jezike, ki jih ponuja naš šolski sitem skoraj v vsakem izobraževalnem sistemu, potem za francoščino tega na žalost ne moremo zapisati. Francoščina je jezik, ki je v veliki meri ponujen samo v gimnazijskem programu, pa še to pogosto v omejeni obliki, kar pomeni, da gre za izbirni jezik. Če imamo vsaj to možnost, potem bi jo resnično morali izkoristiti. Žal pa večina ljudi, še posebej mladih, išče bližnjice in lažjo pot, zato se za tovrstni jezik ne odločijo. Kasneje jim je seveda žal, toda ni še vse izgubljeno. Učenje tovrstnega romanskega jezika lahko poteka tudi drugje, in sicer v popolnoma drugačnih oblikah, ki so popolnoma prilagojene našim željam in potrebam. Razlika je tudi v tem, da moramo ponavadi za tovrstno storitev plačati, toda nič za to, kajti zelo se nam splača. Ne samo za osebno rast, ampak pogosto tudi na poslovnem področju, kjer je francoščina izredno dobrodošla, ponekod pa celo nujna.

Biti v Parizu in se samozavestno pogovarjati z domačini
Francoščina je izjemno pomemben svetovni jezik, zato se lahko v tem jeziku sporazumevamo marsikje. Veliko ljudi vsako leto obišče Pariz in kaj je lahko lepšega in bolj zabavnega, kot pa da se tam pogovarjamo z domačini. Tudi oni nas bodo bolj cenili in nam zaupali še kaj, kar nam npr. turistični vodič ni povedal.

Francoščina je torej jezik, ki se ga lahko učimo v šoli ali pa v obliki tečaja, ki je popolnoma prilagojen nam. Kakor koli že, obe obliki sta izjemno dobrodošli, saj bomo tovrstni jezik slej ko prej potrebovali. Lahko da le za preprosto komunikacijo nekje na francosko govorečem območju ali pa za dober posel, ki nam bo prinesel dobiček in morda tudi novo sodelovanje ter celo finančno neodvisnost ter selitev v tujino.

Leave a Reply

Your email address will not be published.