Optika Aleksandra

Pomembno je izbrati zaupanja vredno optiko, kjer vas bodo sprejeli izkušeni strokovnjaki. Zdravje vaših oči naj vam bo prioriteta, saj imate le ene. Optika, ki ji zaupate, mora nuditi strokovne okulistične preglede za določanje dioptrije. Pomembno je, da ima sodobne aparate za opravljanje teh meritev. Zaželjeno je tudi, da pri njih dobite odgovore na vsa svoja vprašanja in da vas strokovno usposobljeno osebje zna napotiti tudi drugam, v kolikor določenih specifičnih storitev ne izvajajo sami. Vabimo vas, da se prijavite na okulistični pregled v eni izmed poslovalnic Optika Aleksandra.

Zgodnje odkrivanje očesnih obolenj in sprememb vida je ključnega pomena za začetek zdravljenja ali upočasnitev procesa slabšanja vida. Običajno optika izvaja samo osnoven okulističen pregled, za natančnejše preglede pa boste morali obiskati druge specialiste. Predvsem s starostjo lahko pride do raznih obolenj oči, najbolj pogost je glavkom ali zelena mrena, to je okvara vidnega živca zaradi očesnega pritiska. Priporočljivo je tudi, da vas znajo usmeriti in ustrezno informirati o možnostih laserske operacije za povrnitev ostrega vida.

Vsaka optika vam ponuja na izbiro razna korekcijska očala, očala za računalnik, za voznike, progresivna očala, sončna očala z ali brez dioptrije, športna očala, bifokalna očala, delovna progresivna očala. Glede na želje in potrebe vsakega posameznika vam tudi priporočajo točno tiste, ki jih potrebuje. Lahko se odločite tudi za ustrezne kontaktne leče, ponudba le-teh je vse bolj pestra. Za njih boste potrebovali tudi tekočino ter posodico za shranjevanje. Pomembno je vedeti, da se je potrebno nošenja leč privajati počasi, saj jih lahko oko zaznava kot tujek in sproža solzenje ali pekoč občutek. Na začetku je potrebno precej vztrajnosti, natančnosti in previdnosti.

V optikah je na voljo tudi nekaj dodatkov za očala in leče, kakor so razni etuiji, posodice za shranjevanje, vrvice za pritrditev očal okoli vratu, pršila proti rošenju, krpice za suho in mokro čiščenje itd. Večinoma povsod vam tudi nudijo brezplačna manjša povpravila na očalih, ki ste jih kupili pri njih.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.