Odvetnik in odvetniška pisarna

odvetnik pisarnaSkoraj vsakemu malčku se v obdobju odraščanja pojavi več sanjskih poklicev, katere želi opravljati, ko bo velik. Recimo kuharica, pa natakarica, seveda učiteljica, pa zdravnik, gasilec, policist, med drugim pa lahko med vsemi temi željami zasledimo tudi poklic odvetnika. če bi radi piskali v svojem kraju odvetnika ali odvetniško pisarno, kliknite na povezavo – Odvetnik.

In kdo točno je odvetnik? Pa poglejmo malo podrobneje… Po končanem 4-letnem študiju na Pravni fakulteti se dodeli človeku naziv univ. dipl. pravnik, kar ustreza VII. stopnji izobrazbe. Ko pa pravnik opravi pravniški izpit postane odvetnik. Odvetnik izpolnjuje zakonske pogoje za opravljanje tega poklica in je član isto imenovane zbornice.

Človek z to stopnjo izobrazbe se lahko zaposli v kakšni odvetniški pisarni ali odpre svojo, kot samostojni podjetnik.

Kot se marsikdo pritožuje, vemo tudi, da so odvetniške storitve za marsikoga od nas drage, za nekatere celo predrage. No pa naj omenim, da si vsak odvetnik svoje storitve obračunava v skladu z Odvetniško tarifo, s stranko pa se lahko dogovori tudi za višje plačilo, tako da cena, ki jo najdemo znotraj te tarife ni fiksna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.