Na kaj je treba biti pozoren ob nakupu seruma za rast trepalnic?

serum za rast trepalnicNa trgu kozmetičnih izdelkov lahko najdemo malo morje preparatov, namenjenih podaljševanju trepalnic. Eden izmed njih je tudi serum za rast trepalnic. A ni vsak serum primeren za uporabo – ob nakupu moramo biti pozorni na sestavine, ki jih vsebuje, in dobro preučiti učinke, ki jih obljublja. Žal mnogi serumi povzročajo tudi neželene učinke, še posebej ob nepravilni uporabi.
Pred nakupom oziroma uporabo seruma se morate najprej pozanimati, ali je izdelek klinično testiran in primeren tudi za občutljive oči.

Niso vsi serumi enako kakovostni, in če sestavine v njih niso kvalitetnega porekla, lahko njihova uporaba privede do neželenih stranskih učinkov – razdraženih oči, alergijskih reakcij ali celo do izpadanja trepalnic. Ob tem pa višja cena ni zagotovilo za višjo kakovost izdelka – nekateri serumi, ki so cenovno dostopnejši, so včasih celo bolj kvalitetni, kot tisti iz višjega cenovnega razreda. Pozorni morate biti tudi na to, ali izbrani serum za rast trepalnic obljublja učinke, ki jih želite doseči z njegovo uporabo, saj ne delujejo vsi serumi na enak način. Nekateri namreč obljubljajo spodbujanje rasti trepalnic, v resnici pa jih le ščitijo pred lomljenjem in izpadanjem.

Marsikatera ženska zato dobi občutek, da je serum njene trepalnice podaljšal, v resnici pa je le zaustavil njihovo redčenje in lomljenje. Kakovosten serum za rast trepalnic bo trepalnice ne le zaščitil, ampak jih tudi podaljšal in spodbudil rast novih v samem foliklu. Njihova struktura bo tako močnejša vse od korenine naprej, zaradi tega pa bodo polnejše, bolj elastične in bodo zrastle dlje kot običajno. Se sprašujete, kako lahko to preverite? Najpreprostejši način je, da se pozanimate, ali je proizvajalec seruma naredil kakšen test učinkovitosti med njegovimi uporabnicami, in s tem dokazal, da izdelek resnično deluje. Seveda pa se lahko o učinkovitosti pozanimate tudi pri najbližjemu prodajalcu ali pa kar pri kolegicah, ki morebiti serum za rast trepalnic že zadovoljno uporabljajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.