Ali je dolgoročna uporaba kreme proti gubam škodljiva?

krema proti gubamMarsikatera ženska ob nastanku gub premišljuje, kako bi najhitreje in z najmanj truda preprečila njihov nastanek in poglabljanje. Lepotne operacije so drage, s sabo pa prinašajo tudi določeno tveganje. Po drugi strani je na tržišču na razpolago veliko različnih izdelkov, ki obljubljajo čudeže pri odstranjevanju gub in ostalih nepravilnosti na koži. Ker je izbira velika, izdelki pa se med seboj lahko precej razlikujejo, se mnoge ženske bojijo, da bi izbrana krema proti gubam povzročila neželene učinke, še posebej ob dolgoročni uporabi.

Najprej se je potrebno zavedati, da smo si ljudje različni, zato se različno odzivamo tudi na različne produkte, ki jih nanašamo na kožo. Eden izmed dejavnikov, ki jih je pri tem treba upoštevati, je na primer tip kože – nekateri imajo suho, drugi mastno, tretji normalno ali kombinirano … zato isti izdelek ne ustreza vsakomur. Pred nakupom je priporočljivo preveriti tudi, ali so učinkovine, ki jih vsebuje določena krema proti gubam, klinično in dermatološko testirane.

Pomladitveni učinki določenih sestavin, ki poskrbijo še za dodaten sijaj kože, sicer niso izmišljotina proizvajalcev, ampak so potrjeni s strani dermatologov, je pa kljub temu ob nakupu potrebno biti še posebej pozoren na to, da so sestavine v izdelku v pravilnem sorazmerju, in da njihov delež glede na druge sestavine ni previsok. Kvalitetna krema proti gubam mora imeti tudi ustrezen certifikat. Smotrno je tudi njeno pravilno nanašanje v skladu z navodili. Predebela plast nanosa oziroma pretirana uporaba tovrstnih krem nasploh namreč lahko vodi v nastanek aken in izpuščajev, ali pa privede do tanjšanja kože.

Dolgoročna uporaba kreme proti gubam je tako lahko škodljiva, a le, če se je ne uporablja v skladu z navodili. Pomembno je, kaj vnašamo v in na telo, zato je lahko uporaba tovrstnih izdelkov več kot dobrodošla, še posebej, če ti vsebujejo sestavine, ki kožo dodatno navlažijo in jo nahranijo na naraven način.

Leave a Reply

Your email address will not be published.