MSM v prahu

MSM v prahu je odlično prehransko dopolnilo, saj vsebuje žveplo, ki je izjemno pomemben element človeškega telesa. Zaradi pozitivnega učinka na mišice ga uporabljajo številni športniki, uživanje pa je priporočeno predvsem starejšim ljudem, za katere je značilno, da se srečujejo s pomanjkanjem žvepla v telesu. MSM v prahu vsebuje metil sulfonil metan. Priporoča se uživanje ene do dveh žličk dnevno, raztopljene v kozarcu vode, v katerega lahko stisnemo še sok limone, saj bo tako učinek žvepla na organizem večji in bolj učinkovit.

Če je le mogoče, uživamo MSM zjutraj na tešče, saj tako še dodatno povečamo njegovo učinkovitost. V času uživanja MSM v prahu je priporočljivo poskrbeti še za zdrav življenjski slog- zdravo, uravnoteženo prehrano, nikakor ne smemo pozabiti na telesno aktivnost. Kot prah ga lahko ponudimo tudi domačim živalim, da ga poližejo, oziroma ga lahko dodamo kar v vodo, saj blagodejno vpliva tudi na živalski organizem.

Žveplo ima velik vpliv na nove celice, ki nastajajo v telesu. Telo ga uporablja vsak dan, zato ga lahko hitro začne primanjkovati, če ga ne vnašamo še dodatno. Nekaj ga sicer lahko zaužijemo s sadjem in zelenjavo, predvsem s česnom, ki pa se ga žal zaradi vonja radi izogibamo. Zato je pomembno uživanje MSM v prahu, s katerim zadovoljimo vse potrebe našega telesa po žveplu.

MSM v prahu na telo nima škodljivih učinkov, saj samo žveplo ni škodljivo, vendar kljub temu ne smemo pretiravati – pomembno je, da upoštevamo priporočen odmerek, kot pri ostalih prehranskih dopolnilih. Ob rednem uživanju bomo kmalu opazili razliko na koži, bolečine se bodo zmanjšale, vnetja se bodo omilila, spremenilo pa se bo tudi naše počutje, saj MSM v prahu iz telesa odstranjuje nepotrebne snovi, ki so mnogokrat vzrok za bolezen ali pa za slabši imunski odziv. Opazili bomo tudi porast energije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.