Krema proti gubam – ste premladi zanjo?

Če ste še vedno mladi in želite ohraniti svojo kožo v lepem stanju čim dlje, je pomembno, da veste, kaj vam bo pomagalo in kaj ne. Kako poskrbeti za preventivo v 30. letih? Mnoge raziskave kažejo, da je najbolj pomemben korak, ki ga lahko naredi nekdo po 30. letu starosti, da prepreči staranje, je uporaba ustreznih izdelkov. Krema proti gubicam, ki jo izberete glede na vaše težave s kožo, bo nudila najboljše rezultate vaši koži in najbolj učinkovito odpravila znake staranja.

V 30. letih marsikatera ženska ohrani nego kože, ki jo je uporabljala v svojih 20. in celo najstniških letih. V tako mladem obdobju so največja težava s kožo akne in mozolji. Temu so prilagojeni tudi izdelki. Pogosto gre za agresivne in izsušujoče izdelke, ki napadejo mozolje in jih posušijo. Če takšne izdelke uporabljate na koži, ki kaže znake staranja, boste staranje dodatno pospešili. Koža, ki kaže znake staranja, potrebuje vlago.

Staranje kot proces zmanjšuje raven naravne vlage v koži in zmanjšuje produkcijo kolagena ter elastina, ki skrbita za voljnost kože. Ko se začne staranje odražati na koži, je videti, da je koža izžeta. Hitro se pojavijo tudi prve gube. Učinek je enak, kot če opazujemo pokrajino, kjer že nekaj mesecev ni padel dež.

Najprej se posuši vrhnja plast, potem se začnejo ustvarjati razpoke, ki postajajo vedno pogostejše in globlje. Enako je z gubami na obrazu. Če kože ne navlažimo, se bodo začele delati gube. Zato se prepričajte, ali vaša krema proti gubam vsebuje vlažilne sestavine, ki bodo vašo kožo navlažile in ohranile prožno. Ampak pred tem poskrbite, da si ne škodujete z drugimi izdelki, ki ste jih nekoč uporabljali. Nobena krema proti gubam vam ne bo pomagala, če še vedno uporabljate tonik za obraz, ki vsebuje alkohol in druge agresivne sestavine. Naj bo vaša nega po 30. letu predvsem negovalna in vlažilna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.