Infra paneli nam nudijo različne možnosti uporabe

infra paneli ekosenInfra paneli so ozke plošče, ki jih namestimo na stene prostorov in imajo glavno nalogo ogrevanja bivalnih ali poslovnih prostorov. Z oddajanjem infrardečih valov oddajajo toploto v prostor, predvsem na predmete v prostoru. Takšen način ogrevanja je zelo učinkovit, hkrati pa poskrbi za enakomerno razporeditev temperature v prostoru. Za svoje delovanje potrebujejo električno energijo, zato je njena poraba pomembne in odločilen dejavnik, ko se odločamo za infrardeče ogrevanje. Svetujemo vam, da se odločite za stroškovno učinkovito ogrevanje vašega doma – kliknite na povezavo Infra paneli Ekosen.

Infra paneli se zelo enostavno montirajo, potem pa z njimi praktično nimamo nobenega dela. Po namestitvi ne zahtevajo nobenega dodatnega vzdrževanja. Narejeni so iz izjemno trpežnih materialov, zato dosegajo izjemno dolge življenjske dobe. Le ta je običajno tudi 3-krat daljša od drugih ogreval. Infra panele lahko namestimo praktično kamorkoli, tudi v zgradbe s slabšo izolacijo, ki jo infra paneli v tem primeru nadomestijo. Pri namestitvi moramo biti pozorni le na moč ogrevanja in njihovi razporeditvi po prostoru. Le ta je izjemno pomemben dejavnik, ki bistveno vpliva na učinkovitost ogrevanja. V večjih prostorih je tako potrebno pomisliti na montažo večjega števila panelov.

Infra paneli s svojim načinom ogrevanja blagodejno vplivajo na človeško telo, hkrati pa ne povzročajo zračnih tokov in preprečujejo prenašanje bakterij in prahu po zraku. Zato ni nič čudnega, da se tovrsten način ogrevanja uporablja v medicini. Zaradi pozitivnih učinkov na mišice, odpornost organizma in stres, je to najbolj optimalen način ogrevanja. Prav tako so infra paneli izjemno popularni v kmetijstvu in industriji, saj, podobno kot na ljudi, vplivajo tudi na živali. V proizvodnih procesih prinese infrardeče ogrevanje veliko prihrankov, saj paneli ne zahtevajo posebnega vzdrževanja, njihova poraba električne energije pa je majhna.

Cena nakupa in montaže infra panelov je sicer dokaj visoka, vendar če pri tem upoštevamo izjemno majhne stroške ogrevanja in vzdrževanja, potem ni nič čudnega, da postajajo infra paneli vse bolj uporabni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.