Španščina tečaj

spanscinaŠpanija, dežela sonca, pršuta in paele. Uradni jezik je španščina. Uradni ples pa vsekakor flamenko. Dežela je znana tudi po bikoborbah. Na srečo so od leta 2012 prepovedane tudi tu, na Kanarskih otokih pa že od leta 1991. Zadnjo tekmo v Barceloni si je ogledalo dvajset tisoč obiskovalcev, razprodana pa je bila v rekordnem času. Kliknite na povezavo za tečaj španščine.

Španščina je tudi med Slovenci zelo popularna. Predvsem po zaslugi slepe Esmeralde in ostalih španskih telenovel. Pred leti so se ulice spraznile vsakič, ko je prišel na spored naslednji del. Redke izjeme, ki nismo spremljale dogodivščin zelenooke krasotice, smo same tavale po dvorišče in čakale, da se kdo pride ven igrat.

Je tudi pomemben posloven jezik. Ne samo v Španiji, tudi v Južni Ameriki vam bo odprla marsikatera vrata. Za resno poslovanje vam bo prav prišla tudi poslovna španščina. Na tečaju se boste naučili najpogostejših poslovnih izrazov, pa tudi nekaj o španski kulturi in poslovnem bontonu. Običajno se izvajajo v čim manjši skupini, paru ali individualno.

Večina Slovencev se tega jezika še vedno uči zaradi ljubezni do jezika. Španščina jim zveni prijetno, romantično. Nekateri bi radi klepetali s prijatelji, drugi se selijo v Španijo zaradi toplejšega podnebja ali poslovne priložnosti.

Španščina je uradni jezik kar v enaindvajset državah. Govorili so jo slavni ljudje kot sta Picasso in Dali. V Barceloni si lahko ogledamo več muzejev v čast slavnega ekscentrika Dalija, ki je najraje svoja dela posvečal svoji Gali.

Ljubitelji nogometa se strinjajo, da je največja znamenitost Španije barcelonski nogometni stadion in španski nogometaši. Za prave navdušence ni boljšega kot spremljanje tekme na stadionu. Če pa so slučajno razpokane, je posebno doživetje pijača v katerem od barov v centru. Navdušeni navijači norijo ob vsakem golu in jočejo ob porazu. Španščina nam bo prišla zelo prav pri nazdravljanju in proslavljanju zmage. Ali objokovanje poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.