Piškoti iz kozarca

piskoti-iz-kozarcaLani za Božič sem prejela zelo izvirno darilo – piškote iz kozarca. Bili so prekrasni in okusno slastni. Dišali so kot včasih doma, pri moji mami. Okus je bil božanski. Kako tudi ne bi. Bili so iz mamine roke, narejeni s toplino in ljubeznijo. Zakaj pravzaprav gre pri piškotih iz kozarca? V steklenem kozarcu dobimo že vnaprej pripravljeno mešanico za peko piškotov.  Če je ta mešanica zložena v kozarcu po plasteh, dobimo čudovito in doma narejeno darilo. Zaradi tega so piškoti iz kozarca res dobra ideja za obdarovanje. Pa še cenovno ugodni so, le nekaj malega truda je potrebnega.

Komu podariti piškote iz kozarca?

Podarimo jih nekomu, ki ima rad in ceni trud vložen v doma narejeno darilo, nekomu, ki ima rad dišečo kuhinjo, dobrote, toplino, nekomu, ki ima rad dom, družino…. Nekomu, ki mu ni mar za to, koliko darilo stane, nekomu, ki ga imamo res radi.

In kako jih podariti?

Piškoti iz kozarca. Tudi embalaža je pomembna. Najbolje bo, da izberemo malo večji kozarec s pokrovom. Naj bo prozoren ali ne, biti mora lepo dekoriran in piškoti lepo zapakirani. Lahko je prozoren in piškoti naj zasijejo v vsej svoji omamnosti, če pa se želimo še posebej potruditi in ob enem biti ustvarjalni, lahko kozarec sami dekoriramo z barvami za steklo, poiščemo belo blago za na pokrov in ga sami porišemo ali nanj napišemo čudovito misel, ki se sklada z našim namenom.

Piškoti iz kozarca. Kaj pa recept? Imate svojega najljubšega? Če ne, si lahko pomagate s spletom ali preizkusite tega za rozinove kupčke:

1 kg moke

30 dag masla

30 dag sladkorja

4 jajca

4 žlice mleka

2 pecilna praška

2 vanili sladkorja

15 dag rozin

Omesite testo, oblikujete piškote z vilico, da nastanejo kupčki, specite in slastni piškoti iz kozarca so nared. Pa dober tek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.