Ograje Rogina

pocinkane in panelne ograjeVeliko je tistih, ki si življenja brez ograje sploh ne predstavljajo več. Ob hitrem življenjskem tempu in nenehnem stiku z ljudmi si vsak med nami kdaj zaželi nekaj zasebnosti. In ni lepšega, kot priti domov, v prostor, katerega meje predstavlja ograja. Lahko bi torej rekli, da ograja zaznamuje nekaj, kar je samo naše, en majhen košček raja na Zemlji. Do nove klasične ali panelne ograje lahko pridete pri podjetju Ograje Rogina (http://www.ograjerogina.si/).

Spomnim se, kako je bilo v kampu, ko so se odločili spremeniti zakonik. Ograja, ki omejuje parcelo okrog prikolice ali avtodoma, je postala zakonsko prepovedana. Naenkrat se je na kupu znašla gruča ljudi, ki se niso poznali med seboj. V zraku je bila velika napetost, ljudje niso več bili sproščeni, ob večerih niso preživljali časa z družino na parceli, ki so jo pošteno plačali, saj so jih motili pogledi, ki so prihajali iz različnih strani. Nekdo je opisal, da se počuti, kot bi bil na razstavi. In vse to zaradi ograje!

Kadar nekaj imamo, se ne zavedamo, kako bi se počutili, če tega ne bi več bilo. Postane nekako samoumevno. Ne glede na to, kje ograja stoji, kaj omejuje in kakšne barve je, za lastnika lahko ima neprecenljivo vrednost. Je nekakšen simbol varnosti. Le kje se bomo počutili varni, če ne v lastnem domu.

Mimoidočim hitro pove, da za njo nimajo kaj početi. Lep vrt in urejeno okolico lahko občudujejo tudi za ograjo, kajne? Kako neprijetno bi bilo, če bi se neznanci prosto sprehajali čez naše dvorišče. To si le stežka predstavljamo ali pa si raje sploh ne. Zelo pomembno je, da imamo nekaj, kar je samo naše, nekaj, kar nas neposredno ločuje od drugih. In če je to ograja, potem jo le hitro postavimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.